KIRŞEHİR / AKPINAR - AKPINAR İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Kırşehir MEM RAM´dan gelen rehber öğretmenimiz, öğrencilerimize, yaklaşan sınavlara karşı hissettikleri kaygıları azaltmak için bilgilendirme çalışması yaptı. Okulumuzun konferans salonunda yapılan sunumda öğrencilerimiz sınav kaygılarını, hislerini, endişelerini paylaşarak bu olumsuz durumları ortadan kaldırmak için Rehber Öğretmenden bilgi aldılar.

Nis

Kırşehir MEM RAM´dan gelen rehber Öğretmenleri öğretmenlerimizi  Çocuk İstismarını Önleme amacıyla bilgilendirdi. Yapılan sunumlarda Öğretmenlere, istismara uğradığından şüphe duyulan öğrenciler için neler yapılması gerektiği, istismara uğrayan öğrencinin nasıl anlaşılacağı ve yasal yükümlülükler hakkında bilgi verildi.

Nis

Ayın Sınıfı projemizin ilk ayında kazanan sınıf 7/A oldu. Mart ayı boyunca tüm sınıfları her hafta ayrı ayrı değerlendiren öğretmenlerimizin değerlendirmesi sonucunda birinci olan sınıfımız ödülüyle buluştu.  Konferans salonunda filim izleme ödülünü kazanan sınıfımız rahat bir şekilde film izlediler. Sınıfımızı ve sınıf öğretmeni Büşra DUYAR hocamızı tebrik ediyoruz.

Nis

Veli okul işbirliği bilinci ile uzun süredir devam eden veli ziyaretlerimizde son ziyaret türkçe Öğretmenimiz Esra Güneş tarafından öğrencimiz Adem AKDAĞLI´nın velilerine yapıldı. Yapılan ziyarette velilerimizden öğrenci hakkında bilgi alınırken öğrencinin daha başarılı olabilmesi için önerilerde bulunuldu. Öğretmenimizi evine kabul eden tüm velilerimize ve fedakar öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine damsızlık yapılması durumunda karşılaşılacakları problemler hakkında bilgi verildi. Okul Müdür Yrd. Ali AYATA tarafından sürdürülen devamsızlık takibi sürecinde devamsızlığı önlemek için yapılan çalışmalara haberimizi tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mrt

Okul yöneticilerim,z Okul Müdürü Sayın Ahmet ŞENLİK ve Müdür Yrd. Ali AYATA TÜBİTAK bilim fuarı hazırlıklarında öğrencilerimizin hem bütün proje araç gereçlerini temin ediyor hemde hazırlıklara yardımları ile katkıda bulunuyor. Ayrıca çalışmalara odalarını açıyor ve öğrencilerimizi çalışmalarında ziyaret ederek yanınızdayız mesajı veriyor. Desteklerini öğretmenlerden de esirgemeyen idarecilerimiz, proje ihtiyaçlarına malzeme temininden kaçınmayarak güzel bir fuar olması için ellerinden geleni yapıyor. Okul yönetimine sonsuz teşekkürler.

Mrt

Okul koridorlarımızda panolarımız gerektiği şekilde her hafta ya da her ay olmak üzere ilgili klüp öğrencileri ve danışman öğretmenleri tarafından güncelleniyor. güncellenmeyen ve yapıldığı ilk günden bu yana hiç değiştirilmeyen panomuz Hz. Muhammed ve Aşk konulu panomuzdur.

Panolarımız belirli gün ve haftalara, klüplerin yıllık planlarına ve yapılan çalışmalara bağlı olarak güncellenmektedir.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine ´Tüketim ve İsraf´ konulu bilinçlendirme çalışması yapıldı. İngilizce öğretmenimiz Elif hanım tarafından yapılan çalışmada öğrencilerimize en çok israf edilen su, ekmek ve besinlerin hem ev hem de ülke ekonomisine ne kadar zararı olduğu anlatıldı. Bilinçli tüketici olma ve israfı önleme hakkında verilen bilgilere öğrencilerimizde fikirlerini belirterek katkıda bulundu.

Mrt

"Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidir" buyurdu."

Değerlerimizi öğrencilerimize kazandırmak için yürüttüğümüz çalışmamızda bu ay değerimiz ´Sabır´.

Panomuzu hazırlayan değerli öğrencilerimiz ve de DErya hocamıza teşekkürlerimizi sunarız

Mrt

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” M. Kemal ATATÜRK

Bir ulus ,bir vatan bırakmak için canını feda etmekten asla kormayan Başta Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor.

Mrt

İlçemizde yapılan okullar arası koşu yarışmasında kız ve erkek öğrencilerimiz okulumuza madalyalarıyla döndüler. 1500m de gerçekleşen yarışma sonucunda okulumuz öğrencileri toplamda yedi madalya kazanarak okulumuzu gururlandırdı. Bütün öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz

Mrt

Müftülük tarafından görevlendirilen sayın  Mehmet Ali TOY hocamız, öğrencilerimizle buluşup onlarla bilgi paylaşımında bulundu. Sayın Hocamıza teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Mesleki Dersler öğretmenimiz Hatice Öğretmen, İngilizce Öğrt. Elif KILIÇ ve Mdr. Yrd. Ali AYATA proje ekibi tarafından yürütülen projemizde öğrenciler okulumuzdan isteklerini yazıp dilek kutusuna atıyor. Haftanın son günü açılan kutudan çıkan öğrenci istekleri listelenip okul imkanları dahilinde istekler yerine getirilmeye öğrencilerimize daha iyi bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca isteklerinin yerine geldiğini gören öğrencilerimiz hem kendine verilen değeri daha çok hissediyor hem de okulunu daha çok sahiplenmeye başlıyor. Eksikliklerimizi tamamladabizeyardımcı olan öğrencilerimize teşekkürler.

Mrt

Sayın İlçe Müftümüz öğrencilerimize Kötü Alışkanlık ve Bu Alışkanlıklardan Korunma Yollarını anlatan bir seminer düzenledi. Öğrencilerimize kötü alışkanlıklardan uzak durmanın yollarını anlatan Müftümüz ayrıca öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Müftümüze değerli bilgilerini öğrencfilerimizle paylaştığı için şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Okulumuz matematik öğretmeni Büşra DUYAR liderliğinde yürütülen ve tüm öğretmenlerimiz katkısıyla  desteklediği projemizde, sekizinci sınıf öğrencilerimiz için altı ana dersten hergün iki branştan sorular asıyoruz. Öğlene kadar soruları yanıtlamaya çalışan öğrencilerimiz yanıtlarını sorunun yanındaki kutuya atıyor. Öğleden sonra açılan cevap kutularında doğru cevap veren öğrencilerimize yine panoda bulunan listemizde işaretleme yapıyoruz. Ayrıca her sorunun doğru cevabı öğleden sonra cevabı asılıyor. Ödül olmadan olmaz... Bu ay ödülümüz EN ÇOK doğru cevap veren öğrencimize SEVDİĞİ TAKIMIN ORGİNAL FORMASI